Texter från år 2021

Under 2021 försöker jag mig på att skriva någon form av dagbok måndag till torsdag. Den enkla texten hittar du här - klick
Texter som är kopplade till bilder finns publicerade på denna sidan - precis som vanligt!

10 mars
Man är ute och går. Helt plötsligt kommer ljuset till en punkt där det skiftar och blir så där magiskt skarpt. Man drar till telefonen, förstorar och så har man bilden. Inte perfekt i sina konturer men i färgerna nästan oslagbara. Härligt. På bilden syns Limhamns Kyrka från Bellevuevägen/Elinlundsvägen och i bakgrunden är det ju Öresundsbrons pyloner som sticker upp.

4 mars
Ibland hittar man fina bildvinklar också en dimmig och mörk kväll nere i Dockan, Malmö. Visioner om dimmiga, svart/vita filmer från 1950-talet rullar upp och man kommer att tänka på Storstadshamn, Dimmornas kaj och andra suggestiva saker på duken. Men egentligen var det bara en en kväll i Malmö med "litta" dimma.

3 januari

Så har jag då kommit till slutet av den tio år långa bokserien "Det stora århundradet" av Jan Guillou. En mäktig läsupplevelse som har svept historien från de första delarna i slutet av 1800-talet fram till millennieskiftet 1900-2000. Alla delarna har inte varit på toppen av författarens förmåga men de allra flesta. Historien blandar fiction med verkligheten på ett sätt som avslöjar makten i det svenska samhället i all sin kranka nakenhet. Kommer JG att hinna med ytterligare ett livsverk i bokens form - om inte så skall han vara stolt över det han nu har avslutat. Har du inte läst den? Då har du många timmars skön läsning framför dig!